Gracias Gracias:  0
Resultados 1 al 2 de 2

Tema: yafaray para blender

  1. #1
    Miembro Nuevo Avatar de burro11
    Fecha de ingreso
    Feb 2008
    Mensajes
    2

    Talking yafaray para blender

    que tal amigos blenderianos, hace poco empecé a utilizar el blender 2.49 en una mac; hasta ahora todo ha funcionado bien... el problema que tengo es que no puedo instalar el yafaray en mi mac y creanme que ya busque el modo de instalación en la página oficial y no lo encuentro.

    Alguien me puede informar sobre como lo puedo utilizar?

    Se los agradecería mucho.

    Gracias.

  2. #2
    Eterno diletante Avatar de Arkinauta
    Fecha de ingreso
    Dec 2008
    Ubicación
    Oriola
    Mensajes
    271

    Respuesta: yafaray para blender

    Yo uso Windows (por ahora) por lo que no te puedo ayudar, pero si tu problema es que no encuentras el modo de instalación, te hago un corta/pega aquí abajo de la página de Documentación de Yafaray:
    http://www.yafaray.org/documentation/install#osx011

    OSX installation notes for YafaRay 0.1.1

    The install has been changed completely, to match the new structure of YafaRay:

    * Remove all old Python scripts before you install.
    * All YafaRay-Python-files are installed now in /usr/local/share/yafaray/blender. ( all scripts and bindings, 10 files )
    * YafaRay-libs are installed in: /usr/local/lib ( as before )
    * YafaRay-xml is installed in: /usr/local/bin ( as before )
    * QT-frameworks are installed in: /library/frameworks ( as before )
    * After the installation there will be only a symlinked yafaray_ui.py left either in Scripts-Folder or in Blender.app-package-scripts, depending on where you chose to install it. This script now controls the whole Exporter-functionality. Don´t worry it shows only 0 byte to be installed, it is caused by being only a symbolic link.
    * The installer searches for Blender in Applications/Blender, only if found there, the "Exporter->Blender"-install is shown. If you have Blender in another location or renamed it, please revert this or choose "Exporter->PythonScripts"-install. If a PythonScripts-folder is not present, it will be created by the installer.
    * No need anymore to drag and drop anything.
    * Just take your choice for exporter-location, thats all needed.
    * Please read alos the instructions whereas installing.
    * The renderparameter-overlay should now show: YafaRay 0.1.1 !!!
    * In terminal: yafaray-xml -v should too show: YafaRay 0.1.1 !!!
    * Install YafaRay-installer as usual. Used as an update, it only updates outdated components. You can skip QT if you already have QT 4.x or higher installed or want to hold another versión. QT-4.5.1 is bundled with the install, but all QT-versións 4.x should work too.
    * If you never used external scripts before, make sure to set the pythonscripts-path in blender-preferences.
    * No further installs needed
    * Make sure you use a Blender compiled with Python 2.5 (called "custom" at blender.org/downloads)
    * Important: YafaRay is compiled against Python 2.5.1-Apple, the pre-installed one! Don't install any other Python-versión. This could breaque functionality.
    * The tested configuration is using the preinstalled Python 2.5.1-Apple on OSX 10.5.x (resides in System/Library/Frameworks) and the Blender compiled with Python 2.5 "custom", too!
    * Other combinations may not work.

    Greetz...Jens

Temas similares

  1. Respuestas: 26
    Último mensaje: 17-12-2012, 17:18
  2. Blender aprende Blender y yafaray en 24 horas para la version 2 5
    Por baiclo en el foro Infografía General
    Respuestas: 13
    Último mensaje: 13-08-2011, 22:37
  3. Blender blender y yafaray
    Por adal en el foro Problemas con Programas
    Respuestas: 5
    Último mensaje: 11-06-2011, 18:15
  4. Respuestas: 46
    Último mensaje: 06-07-2009, 09:33
  5. blender yafaray
    Por vleda en el foro Problemas con Programas
    Respuestas: 5
    Último mensaje: 30-12-2006, 00:14

Actualmente estos son sus permisos de publicación en el foro.

  • -No puedes crear nuevos temas al no estar registrado o no haber iniciado sesión en el foro.
  • -No puedes responder temas al no estar registrado o no haber iniciado sesión en el foro.
  • -No puedes subir archivos adjuntos al no estar registrado o no haber iniciado sesión en el foro.
  • -No puedes editar tus mensajes al no estar registrado o no haber iniciado sesión en el foro.
  •